Kde a ako výhodne predať nepoužívaný telefón

výkup telefónov

 

Možno ste si pod stromčekom aj vy našli nový mobil. Prípadne ste ho už dávnejšie dostali ako darček alebo ho vyfasovali v práci. Tak či onak, ten starší telefón už dlhšie nepoužívate. V šuplíku ale stráca svoju hodnotu každým dňom. Práve preto pre vás máme niekoľko nápadov, ako ho speňažiť. Prezradíme vám aj pár tipov, čo urobiť, aby ste ho predali za čo najlepšiu cenu, a tiež kedy sa vám oplatí ho pred predajom opraviť.

 

Pripravte svoj telefón na predaj

Aký mobil by ste si kúpili vy? Zamastený zvonka a zaprášený zvnútra? Plný cudzích súborov a s množstvom nainštalovaných aplikácií? Pravdepodobne nie. Pritom ho stačí len poriadne vyčistiť, aby vyzeral opäť ako nový. Zvonka i zvnútra.

Ako prvé si zálohujte dáta, a to kontakty, fotky, videá aj súbory. Následne ich vymažte z vášho zariadenia. Nezabudnite na aplikácie. Ideálne vráťte mobil do pôvodných nastavení, aby vám nič neuniklo. 

Následne sa postarajte, aby váš mobil nejako vyzeral. Vyčistite displej, a tiež zadný kryt handričkou a špeciálnym čistiacim prostriedkom. Nikdy však nestriekajte chémiu priamo na zariadenie. Vždy na handričku. Pre čo najlepší efekt by ste mali odstrániť špinu a prach aj z vnútra mobilu, pokiaľ je to možné. Toto robte suchou a mäkkou handričkou, aby ste niečo nepoškodili. Taktiež odstráňte prach z portov telefónu a hotovo.

 

čistý mobil

 

Je váš mobil príliš obitý a vyleštenie mu nepomôže? Možno by ste mali porozmýšľať, či sa doň pred predajom neoplatí ešte zainvestovať. Ak máte napr. novší model iPhonu alebo Samsungu a jeho súčasti (displej, batéria, audio, video a ďalšie) sú v perfektnom stave, potom sa vám oplatí vymeniť zadný kryt.

Investícia do opravy ale vždy závisí od modelu a miery poškodenia. Pri novších modeloch sa vám menšie opravy vyplatia. Prasknutý či zničený displej by bol určite väčší problém.  

 

Ako predať telefón online

Najľahšie riešenie je uverejniť post na Facebooku alebo inej sociálnej sieti. Oslovíte tak svoj okruh priateľov a známych, pre ktorých nie ste anonymný predajca, ale dôveryhodná osoba. O to jednoduchšie predáte zariadenie. Nastavte cenu za telefón tak, aby ste mohli zjednávať, ale zároveň tak, aby nebola príliš vysoká. Ak by vaši kamaráti nemali záujem, stále sú tu iné kanály.

 

facebook inzerát

 

Vyskúšajte inzertné portály a aplikácie. Tu už však musíte kupujúceho presvedčiť o tom, že ste vierohodný. Poskytnite v inzeráte všetky informácie a komunikujte s kupujúcim hneď, ako sa vám ozve.

 

Predajte svoj mobil offline

Nebojte sa, nemyslíme tým ponúkať mobil okoloidúcim na ulici. Existujú miesta, ktoré vykupujú telefóny. Výkup mobilov v Bratislave zabezpečujeme napr. aj my v Mobilovo. Ste zvedavý, aké konkrétne modely kupujeme? Bohužiaľ, nemáme kapacity odkúpiť každý archívny model, ktorý máte doma uložený.

 

staré mobily

 

Sústredíme sa na zariadenia mladšie ako dva roky. Môžu však byť nové i poškodené. Samozrejme, cena závisí od stavu, v akom nám telefón prinesiete. Ak máte takýto mobil na predaj, ozvite sa nám.

Pokúsili ste sa telefón predať, ale nepodarilo sa? Máme pre vás posledný nápad. Darujte ho. Hoci peniaze sú praktické, v tomto prípade dostanete niečo oveľa cennejšie. Dobrý pocit, že ste niekomu pomohli. A ten je na nezaplatenie počas i mimo sviatkov.