Originálny náhradný diel alebo lacnejšia alternatíva. Čo sa vám oplatí viac?

 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Originálny náhradný diel alebo lacnejšia alternatíva. Čo sa vám oplatí viac?

pokazený mobil

 

Tiež uvažujete, či si kúpiť drahší originál alebo lacnejšiu alternatívu? Prezradíme vám, ako to funguje vo svete smartfónov, ak by vám náhodou praskol displej alebo sa pokazila baterka, kamera či audio vášho mobilu. Originálne náhradné diely vs. lacnejšie OEM náhradné diely. Aký je medzi nimi rozdiel? Aké sú skúsenosti našich zákazníkov? Čo sa nám najviac osvedčilo v praxi? Poďme na to. Jasne a stručne.

 

Čo je OEM náhradný diel na mobil?

Vo všeobecnosti sa ako OEM označujú náhradné súčiastky telefónu, ktoré nezhotovuje priamo jeho výrobca, ale iná firma. Nejde teda o originálny náhradný diel, ale o diel druhej najvyššej dostupnej kvality na trhu.

Avšak niektoré OEM diely musia byť upravené, aby sa dali vôbec vložiť do smartfónu. Napr. náhradné LCD displeje nemusia obsahovať taký stredový rám, aký obsahuje originálny diel. Preto je v tomto, ako aj v mnohých iných prípadoch OEM dielov, potrebná úprava, aby sme ich vedeli správne umiestniť. Aby fungovali. No pritom vznikajú ďalšie komplikácie – dlhšia doba výmeny súčiastky alebo zvýšenie ceny za prácu navyše.

Na trhu už existujú aj OEM diely v rôznej cenovej hladine. Spravidla s cenou môže klesať aj kvalita náhradného dielu.

 

Trampoty s OEM náhradnými dielmi

Uvažujete nad kúpou OEM dielu cez Aliexpress alebo eBay? Dobre si to premyslite. Neraz sa nám stáva, že si zákazník prinesie pokazený mobil so zakúpeným náhradným dielom. Požaduje výmenu. No pri zapojení komponentu zistíme, že je nekvalitný, dokonca nefunkčný. Čo to znamená? Napr. že náhradný displej zobrazuje vyblednuté farby. Alebo má rám telefónu krivé výrezy, ktoré sťažujú poskladanie telefónu. Prípadne má zadný kryt v skutočnosti iný odtieň ako daný model telefónu. V najhoršom prípade náhradná kamera, slúchadlo, reproduktor alebo iný komponent po zapojení nefunguje. Od drobných nedostatkov po zásadné chyby.
 

náhradné diely

 

Samozrejme, môžete tieto OEM diely reklamovať u predajcu. No pri nákupe zo zahraničia to býva časovo a logisticky náročné.

Chcete predsa len opraviť mobil čo najlacnejšie? Pokiaľ vám nezáleží na originalite náhradného dielu, môžeme vám v niektorých prípadoch opraviť telefón aj s OEM dielom. Avšak iba s náhradnými dielmi z našej ponuky, ktorých funkčnosť sme si overili. Dokážeme vám tak vymeniť displej, kryt či iný komponent lacnejšie.

 

Originál – stávka na istotu

Chcete perfektnú opravu telefónu bez zbytočných komplikácií? Stavte na originálny náhradný diel. Produkuje ho priamo výrobca vášho telefónu. Spĺňa tie najprísnejšie kritériá kvality, avšak je o niečo drahší.

Najefektívnejšia je výmena LCD displeja alebo zadného krytu ako celistvých kompletov. To znamená, že napr. displej je pri výrobe spojený s novým rámom či vstavanou batériou, prípadne ďalšími súčiastkami, ako sú slúchadlo, vibrátor, tlačidlá hlasitosti a iné. Po servise vášho mobilného telefónu s originálnym dielom váš telefón nielen funguje, ale aj vyzerá ako nový.

To platí pre Huawei, Sony, Nokiu, LG, prakticky pre všetky značky. Vymeňte displej či iný diel bez starostí. :)