Blog

 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Originálny náhradný diel alebo lacnejšia alternatíva. Čo sa vám oplatí viac?

pokazený mobil

 

Tiež uvažujete, či si kúpiť drahší originál alebo lacnejšiu alternatívu? Prezradíme vám, ako to funguje vo svete smartfónov, ak by vám náhodou praskol displej alebo sa pokazila baterka, kamera či audio vášho mobilu. Originálne náhradné diely vs. lacnejšie OEM náhradné diely. Aký je medzi nimi rozdiel? Aké sú skúsenosti našich zákazníkov? Čo sa nám najviac osvedčilo v praxi? Poďme na to. Jasne a stručne.

 

Celý článok...
 

Čo robiť, ak vám opravili telefón, ale opäť sa pokazil

pokazený mobil

 

Pokazený mobil ste zverili do rúk odborníkom, no niečo nevyšlo a po pár dňoch či týždňoch opäť riešite ten istý problém? Takáto situácia by nepotešila nikoho. Ak ste sa už ale do podobných nepríjemností dostali, potrebujete nájsť riešenie. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, ako reklamovať opravu telefónu. V akých prípadoch to je a nie je možné? Na začiatok upozorňujeme, že reklamovať sa dá iba v servise, kde bola daná oprava robená. :)

 

Celý článok...
 

Jarné upratovanie? Zistite, ako vyčistiť váš notebook doma

čistenie notebooku

 

Už aj vás chytilo jarné upratovanie? Nezabudnite pritom na svoj notebook. Pokiaľ sa za posledné obdobie spomalil a prehrieva sa, je čas na generálny “úklid”. Pravidelnou údržbou hardvéru i softvéru predlžujete život svojmu notebooku, baterke a ostatným komponentom. Možno neuveríte, ale prospieva to i vášmu zdraviu. Pozrite si postup, ako na údržbu hardvéru krok za krokom, a tiež tipy na prečistenie softvéru.

 

Celý článok...
 

Rýchle vybíjanie batérie v mobile? Ako predĺžiť jej životnosť

pokazená batéria

 

Hoci si telefón necháte na nabíjačke celú noc, cez deň sa aj tak vybije do tla. Ráno 100%, ale keď ho najviac potrebujete, je takmer vybitý. Určite ste si aj vy zažili svoje. Telefonáty, správy, aplikácie a ďalšie komponenty softvéru vyšťavia baterku vášho smartfónu. Ako je možné, že sa tak rýchlo vybíja? Či už máte IPHONE, Samsung, Sony alebo iný mobil, prečítajte si, ako predĺžiť životnosť batérie vo vašom telefóne.

 

Celý článok...
 

4 aplikácie, ktoré vám pomôžu zvýšiť vašu pracovnú produktivitu

výkup telefónov

 

Aj vy sa začiatkom roka trápite s tým, ako nakopnúť svoju produktivitu? Prečítajte si naše 4 tipy na mobilné aplikácie, s ktorými si zorganizujete pracovné, ale aj domáce povinnosti. Zlepšite svoj časový manažment naozaj jednoduchým spôsobom. Výhodou je, že všetky tieto aplikácie ukladajú vaše dáta online. Takže pri strate, rozbití či utopení telefónu neprídete o svoje poznámky, projekty a úlohy. Jednoducho odnesiete mobil do servisu a pracujete ďalej na notebooku.

 

Celý článok...
 

Kde a ako výhodne predať nepoužívaný telefón

výkup telefónov

 

Možno ste si pod stromčekom aj vy našli nový mobil. Prípadne ste ho už dávnejšie dostali ako darček alebo ho vyfasovali v práci. Tak či onak, ten starší telefón už dlhšie nepoužívate. V šuplíku ale stráca svoju hodnotu každým dňom. Práve preto pre vás máme niekoľko nápadov, ako ho speňažiť. Prezradíme vám aj pár tipov, čo urobiť, aby ste ho predali za čo najlepšiu cenu, a tiež kedy sa vám oplatí ho pred predajom opraviť.

 

Celý článok...
 

Pokazené audio telefónu. Môže za to mikrofón, slúchadlo alebo reproduktor?

pokazené audio

 

Mnoho mobilov začne mať po istom čase problémy so zvukom. Možno je aj ten váš jedným z nich. Nefunkčný mikrofón, pokazené slúchadlo či poškodený reproduktor. Viete ale, čo konkrétne nefunguje správne? Načo vám táto informácia vlastne bude? Čím lepšie popíšete problém, tým presvedčivejšie sú vaše argumenty pri reklamovaní telefónu.

 

Celý článok...
 

Máte bolesti krčnej chrbtice? Môže to spôsobovať váš mobilný telefón

oprava telefónu

 

Nech kráčate ulicou, veziete sa v autobuse alebo sedíte na lavičke, vždy vás obklopuje množstvo ľudí. A čo robia? Väčšina z nich je zahĺbená do mobilov. Horšie však je, že takmer každý z nich má hlavu sklonenú v uhle nemilosrdnom pre jeho krčnú chrbticu. Ste aj vy jedným z nich? Zoznámte sa s tzv. syndrómom smskového krku. Napriek názvu sa táto diagnóza dnes spája skôr s internetom a ďalšími aplikáciami. Pozrite sa na 3 účinné spôsoby, ako sa jej dá zbaviť.

 

Celý článok...
 

Kedy sa oplatí telefón opraviť a kedy si radšej kúpiť nový

oprava telefónu

 

Cítite nadšenie i zvedavosť. Pomaly a opatrne otvárate krabičku. A tam leží. Nový, nepoškvrnený. Ruka sa vám chveje, keď sťahujete plastovú fóliu z obrazovky. Podržíte tlačidlo, celý sa rozžiari. Je to láska na prvý pohľad. Tvorcovia tureckých telenoviel by si želali stvárniť taký moment! Ale nastane zvrat. Pád na zem či do vody. Alebo sa jedného dňa vypne a už nejde zapnúť. Zachránite ho alebo si zaobstaráte nový? Dnes vám vysvetlíme, kedy sa vám oplatí bojovať.

 

Celý článok...
 

4 spôsoby, ako obrniť váš mobilný telefón

obal na telefón

 

Nástrahy číhajú na váš mobil spoza každého rohu. Šmykne sa vám a zrazu je na tvrdej zemi či dokonca vo vode. Bum! Roztrieštený displej. Prehnutý zadný kryt. Rozbité tlačidlá. Vyskratovaná základná doska. Ako ho chrániť, aby bol v bezpečí? Predtým, ako ho zabalíte do bublinkovej fólie či vzduchotesného vrecka, pozrite si naše 4 jednoduché, ale účinné tipy na ochranu vášho IPHONU, Samsungu, Huawei, LG či iného smartfónu.

 

Celý článok...
 

“Padol mi mobil do vody! Čo robiť?”

poliaty telefón

 

Umývali ste riad? Boli ste na pive s kamarátmi? Alebo ste len išli na záchod? Zrazu sa váš mobil ocitol vo vode, a to ste sa ani nešli kúpať. Nebojte sa, stále ste na tom lepšie, ako keby sa váš smartfón či iPhone ocitol v bazéne alebo v slanej morskej vode. Takže nenariekajte a do akcie. Čo presne urobiť, keď vám padne mobil do vody? Vykašlite sa na mýty a legendy. Nasledujte náš jednoduchý postup.

 

Celý článok...
 

Obnova dát z pokazeného mobilu. Zachráňte svoje údaje a spomienky

rozbitý telefón

 

Rodinná foto z dovolenky v Taliansku, selfie so Sochou slobody či video vášho labradora, keď bol ešte šteniatko. Odkedy ste si kúpili nový mobil, pravdepodobne aj vy robíte oveľa viac fotiek a videí, než na svojom bývalom telefóne. No stačí chvíľka neopatrnosti alebo hlúpa náhoda a všetky spomienky sú fuč. Len kvôli tomu, že sa vám mobil vyšmykol z ruky. Navyše ste stratili aj všetky kontakty, dokumenty a iné súbory. Hneváte sa sám na seba? Dosť bolo sebaľútosti! Dobrá správa je, že v drvivej väčšine ich viete dostať späť. Ukážeme vám ako.

 

Celý článok...