Obnova dát z pokazeného mobilu. Zachráňte svoje údaje a spomienky

 
 
 
 
 
Reklamné okno
 
 
 
 

Obnova dát z pokazeného mobilu. Zachráňte svoje údaje a spomienky

rozbitý telefón

 

Rodinná foto z dovolenky v Taliansku, selfie so Sochou slobody či video vášho labradora, keď bol ešte šteniatko. Odkedy ste si kúpili nový mobil, pravdepodobne aj vy robíte oveľa viac fotiek a videí, než na svojom bývalom telefóne. No stačí chvíľka neopatrnosti alebo hlúpa náhoda a všetky spomienky sú fuč. Len kvôli tomu, že sa vám mobil vyšmykol z ruky. Navyše ste stratili aj všetky kontakty, dokumenty a iné súbory. Hneváte sa sám na seba? Dosť bolo sebaľútosti! Dobrá správa je, že v drvivej väčšine ich viete dostať späť. Ukážeme vám ako.

 

Ako obnoviť dáta z mobilu

Prvou možnosťou pri rozbitom alebo poliatom telefóne je jeho oprava. Servis mobilu vás však v niektorých prípadoch môže vyjsť viac ako kúpa nového IPhonu, Samsungu či iného smartfónu. Preto už premýšľate, že svoj starý telefón nechcete. Ale čo uviaznuté dáta? Fotky vašich detí, videá s vaším domácim miláčikom a dôležité pracovné kontakty. Musíte ich získať späť.

 

záchrana údajov

 

Tu prichádza na rad druhá možnosť. Obnovenie dát bez opravy telefónu je pomerne častá voľba zákazníkov so staršími mobilmi. Stratu údajov môže spôsobiť hardvérové, ale aj softvérové poškodenie. Povieme si, čo robiť v konkrétnych prípadoch a aká je vlastne šanca na obnovu údajov. Na záver máme ešte pár tipov, ako na zálohovanie dát.

 

Záchrana dát z rozbitého telefónu

Prasknutý displej, cez ktorý už nič nevidíte. Rozbitý zadný kryt. Telefón, ktorý sa po páde nedá zapnúť. To sú tie ťažšie oriešky. Skúšali ste pripojiť váš mobil cez USB kábel k notebooku, ale prepojenie si ale vyžaduje povolenie od vášho sofistikovaného dotykového telefónu. V takomto prípade, žiaľ, nezachránite svoje údaje z mobilu svojpomocne.

 

rozbitý mobil

 

Na základe miery poškodenia vieme zistiť, či sa s tým dá niečo robiť. Úspešnosť záchrany dát pri rozbitých telefónoch dosahuje až 90%. Vo väčšine prípadov vám teda naši šikovní servisáci vyčaria úsmev na tvári. To zvyšné percento tvoria najťažšie prípady, ako napr. mobil prejdený autom, ohnutý telefón s prasknutou základnou doskou a pod.

Ak sa vám stane nehoda s mobilom, ale napriek tomu vyzerá, že funguje, aj tak by ste preventívne mali zájsť do servisu. Prečo? Pretože môže mať “vnútorné zranenia”, ktoré sa prejavia až po čase. Niekedy za hodinu, niekedy za deň. Nenechávajte to na náhodu.

 

Vzkriesenie utopeného mobilu

Pokiaľ váš mobil skončil v pohári, v bazéne, v záchode či dokonca v mori, šance na záchranu údajov nie sú najlepšie, cca 50:50. Vtipný príbeh sa tak razom zmení na tragikomédiu. Šanca na záchranu záleží od konkrétneho modelu, od dĺžky ponorenia, ale aj od toho, či ide o sladkú alebo slanú vodu. Telefón utopený v mori má najmenšiu šancu na obnovu údajov práve kvôli soli. Hoci skrat elektroniky môže spôsobiť aj sladká voda, vyhliadky mobilu sú lepšie.  

 

vnútro utopeného telefónu

 

Pri utopenom telefóne vopred nezúfajte. Čo najrýchlejšie ho vytiahnite a vypnite. Akékoľvek napájanie do nabíjačky a podobne mu môže akurát uškodiť a zoskratovať ho. Keď ste telefón vysušili, ponáhľajte sa s ním do servisu. Ide mu totiž o život.

 

Softvérová porucha

Stalo sa vám, že ste robili aktualizáciu softvéru a zrazu sa mobil zasekol? Logo zostalo svietiť, ale s telefónom nie a nie hnúť. V prípade softvérového poškodenia sa, žiaľ, nedá vykonať obnovenie údajov. Vieme ale zariadenie opraviť, a tak dostanete naspäť aspoň svoj mobil.

 

Zachráňte dáta ešte pre nehodou

Uchovávate všetky svoje fotografie, videá a údaje iba v mobile? Hoci je pre mnohých ľudí dnes telefón najlepším priateľom, ktorý slúži vernejšie ako psík, stále je to iba elektronika. Pokaziteľná, poliateľná, zlomiteľná. Ak vám na vašich súboroch záleží, ukladajte si svoje spomienky a súbory napr. do notebooku, prípadne na externý harddisk či do cloudového úložiska.

 

záloha dát

 

Množstvo značiek telefónov ponúka možnosti zálohy dát. Vieme vám pomôcť zriadiť iCloud účet (online úložisko pre IPhone) a naučiť vás s ním pracovať. V prípade Samsungu zálohujete údaje pomocou appky Smart Switch, Sony pomocou Xperia™ Companion a pod. Svoje kontakty vo všeobecne viete zálohovať a zároveň jednoducho presunúť do nového telefónu vďaka službe Google kontakty.

Ak ste sa naozaj nedokázali dostať k vašim dátam, tak vám s tým radi pomôžeme. Máte zlý pocit, že váš mobil už nikto nezachráni? Kontaktujte náš servis telefónov v Bratislave na 0907615888 a zistite, aké sú vaše šance. Pokúsime sa urobiť všetko pre to, aby sme vaše údaje vydolovali.