Pokazené audio telefónu. Môže za to mikrofón, slúchadlo alebo reproduktor?

pokazené audio

 

Mnoho mobilov začne mať po istom čase problémy so zvukom. Možno je aj ten váš jedným z nich. Nefunkčný mikrofón, pokazené slúchadlo či poškodený reproduktor. Viete ale, čo konkrétne nefunguje správne? Načo vám táto informácia vlastne bude? Čím lepšie popíšete problém, tým presvedčivejšie sú vaše argumenty pri reklamovaní telefónu.

 

Na začiatok trocha teórie. Audio mobilu tvorí mikrofón, do ktorého hovoríte, slúchadlo, cez ktoré počúvate, a reproduktor, z ktorého vychádza hlasný zvuk.

 

Ktorá súčiastka nefunguje správne?

Keď s niekým telefonujete a druhá strana vás počuje slabo alebo vôbec, prípadne zvuk vypadáva, vtedy máte pravdepodobne zanesený alebo pokazený mikrofón na mobile. Ak vy zle počujete toho, s kým voláte, tak má situáciu na svedomí slúchadlo.

Pokiaľ zapnete hlasitý odposluch či hudbu a z telefónu vychádza deformovaný alebo dokonca žiadny zvuk, vtedy ťažkosti spôsobuje práve pokazený reproduktor na mobile. Problém ešte môže nastať pri zapojení slúchadiel. Vtedy je poškodený konektor alebo samotné slúchadlá.

 

Najčastejšie opravované modely telefónov

Častý problém s audiom mávajú napr. iPhone 6 a 6S, ale tiež iPhone 6 Plus a 6S Plus, špeciálne so slúchadlom a mikrofónom. Aj pri najvyššej hlasitosti počujú zákazníci druhú stranu veľmi zle. Niekedy však stačí tieto súčasti vyčistiť. Ide pritom o rýchlu a lacnú opravu mobilu.

 

pokazený mikrofón iphone

 

Čo sa týka Samsungov, tak zákazníci najčastejšie prichádzajú kvôli zvukovým súčiastkam v modeloch Samsung A 300, A 310, A500, A510 a S5. Problematický je u nich hlavne mikrofón, čiže vás opäť zle počujú vaši známi. Ako pri oprave iPhonov, tak aj pri servise Samsungov väčšinou postačí vyčistiť zanesené komponenty mobilov.

 

Takže, ak máte akýkoľvek problém s audiom vášho mobilu, zastavte sa u nás. Alebo nám rovno zavolajte na +421 907 615 888 a dohodnite si opravu na počkanie.